Србачким ратарима закуп земљишта и још 20.000 КМ

Д. Ј.
Србачким ратарима закуп земљишта и још 20.000 КМ

Србац - Србачки пољопривредници добили су снажан вјетар у леђа након што су одборници србачког парламента на јучерашњој сједници одобрили давање у закуп пољопривредног земљишта за 62 најповољнија понуђача, а донесена је и одлука да из буџета буде издвојено најмање 20.000 КМ за санирање посљедица суше.

Ово је први пут након дужег времена да пољопривредници добијају земљиште у закуп, што је у значајној мјери било закочено блокадом рада србачког парламента који због политичке кризе није функционисао скоро 20 мјесеци.

- Општинска комисија је коначно завршила свој посао и изабрала најповољније понуђаче међу 96 пристиглих понуда, тако да ће пољопривредници коначно добити право да користе општинску земљу и прехрањују своје породице - рекао је предсједник Скупштине општине Србац Мирко Стојић (СНСД).

Одборници су одобрили да умјесто 30.000 марака буде одобрено 50.000 КМ за ратаре, како би се стимулисало увођење система за наводњавање. Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да је свјестан да су ова средстава скромна, али да је ова општина једна од првих у окружењу која је помогла ратарима послије суше.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана