Србачки вртић прославио пола вијека постојања

Д. Ј.
Србачки вртић прославио пола вијека постојања

СРБАЦ - Вртић “Наша радост” из Српца обиљежио је пола вијека постојања манифестацијом “50 година нашег царства и другарства” која је организована у Дому културе “Угљеша Којадиновић”.

Уз игру и пјесму полазника вртића посјетиоцима је приказан документарни филм у којем су садашњи и бивши директори говорили о развоју ове предшколске установе и догађајима који су обиљежили њихове мандате, а путем фотографија из разних периода могао се видјети вртић некад и сад.

Директорка Богдана Михољчић рекла је да је 1972. године, када је почео са радом, вртић имао 20 полазника и три радника, а данас 165 дјеце и 30 радника.

- Ово је посао који се ради срцем и ми се трудимо да то и покажемо. Радосни смо што се гради нови вртић који ће омогућити боље услове рада и пружити могућност да упишемо још више дјеце - рекла је Михољчићева.

Јела Витомир, прва васпитачица у србачком вртићу, већ годинама живи у Источном Сарајеву а позив за долазак је неизмјерно обрадовао.

- Ово вече ме вратило 50 година уназад и призвало заборављене успомене. Иако дуго не живим у Српцу, никада није прекинута нит која ме везивала за овај предивни градић - рекла је Јела.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић рекао је да се нови вртић гради средствима Владе Србије и Владе Српске и да ће бити предат у употребу у септембру наредне године, а имаће могућност да прими више од 200 дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана