Србачки пензионери поклоне испробали на шаховском турниру

Д. Ј.
Србачки пензионери поклоне испробали на шаховском турниру

Србац - Интернационални шаховски мајстор Мирослав Десанчић из Бањалуке, који се налази на привременом раду у Швајцарској, који је донирао србачким пензионерима мермерну плочу за вањски шах, нове фигуре и клупе за сједење, учествовао је у шаховском турниру како би испробали поклоне.

Десанчић је турнир отворио партијом са интернационалним шаховским мајстором Миленком Шибаревићем из Бањалуке, а овај дуел је завршен ремијем.

Да се ради о великом заљубљенику у ову древну игру, свједочи и то да је један од најзаслужнијих што већ 26 година успјешно постоји Шаховско друштво Сораб у Базелу које представља праву малу колонију шахиста са подручја бивше Југославије.

Овај клуб је чак два пута постао вицешампион Швајцарске и освајач Купа Швајцарске, а био је и побједник првенства сјеверозападне Швајцарске.

- Није ми жао да издвајам новац за шах који ми је много помогао у животу. Лично сам плаћао многе играче, па се знало десити да годишње издвајам између 50.000 и 80.000 франака како бисмо имали квалитетну екипу - истакао је Десанчић који се успјешно бави приватним бизнисом у Швајцарској.

Србачким пензионерима обезбиједио је вриједну донацију јер воли доћи у овај крај, као србачки зет.

Радове на уградњи шаховске плоче помогла је општина Србац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана