Србачки одборници помажу близанцима да отпутују на екскурзију

Д. Ј.
Србачки одборници помажу близанцима да отпутују на екскурзију

Србац - Одборници Скупштине општине Србац донијели су одлуку да се одрекну 10 одсто одборничке накнаде, односно по 35 КМ, како би близанци Лазар и Остоја Сембер могли отпутовати на екскурзију у Шпанију, Италију и Француску.

Ријеч је о ученицима слабијег имовног стања који су у основној школи у Разбоју били вуковци, а одличан успјех су наставили у сва три разреда Гимназије.

- Радује ме што је прихваћен мој приједлог да се одрекнемо дијела накнаде, у чему ће учествовати и општински функционери, који ће издвојити по 50 КМ, чиме ће се обезбиједити 1.500 КМ, колико им је потребно за екскурзију - рекла је одборница СДС-а Мара Цвијановић-Делевић.

Мајка Драгица каже да су обрадовани овом наградом јер је она једина запослена у породици и ради у трговачкој фирми.

- Да прикупљам новац за екскурзију, требало би ми пет плата да покријем трошкове. Уз то, мој супруг Јован и ја имамо и кћерку Звјездану, такође одличну ученицу четвртог разреда Медицинске школе - каже Драгица Сембер.

Ово није једини хуман гест србачких одборника, који су одлучили да се ове године одрекну цијеле одборничке накнаде у корист дјеце са посебним потребама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана