Србачки Фонд солидарности у акцији стамбеног збрињавања: Борци изградили кућу ратном другу из Кобаша

Д. Ј.
Србачки Фонд солидарности у акцији стамбеног збрињавања: Борци изградили кућу ратном другу из Кобаша

СРБАЦ - Фикрет Бакоњић, демобилисани борац Војске Републике Српске из Кобаша код Српца, након деценија ишчекивања, коначно ће се са сестром и сином уселити у нови дом, чија изградња је ових дана завршена уз помоћ Фонда солидарности Борачке организације Србац.

Трошни зидови старе куће и дотрајали кров тешко да би изгурали још једну зиму, због чега су Фикретови саборци били одлучни да му помогну. Нова кућа је површине 34 квадратна метра, а уз помоћ добрих људи очекује се да ће до краја љета бити опремљена и спремна за усељење.

- Када је мјесна борачка организација предложила да се нађем међу приоритетима за изградњу куће у овој години, мојој срећи није било краја. Ово је за мене велика ствар јер немамо редовна примања и живимо веома скромно. Коначно више нећу стрепити од кише и снијега, који су ми стварали влагу, а просторије ће бити пуно топлије - рекао је Фикрет.

Предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан каже да су средства обезбијеђена једним дијелом путем чланарина из којих се финансира рад фонда, а значајну помоћ упутили су донатори.

- Преко фонда смо набавили материјал у вриједности од 5.166 КМ, а огромну захвалност дугујемо привреднику Зорану Кнежевићу из Ножичког који је издвојио 4.000 КМ за ангажовање приватне фирме која је обавила комплетне грађевинске радове - каже Плотан.

Додаје да је ово прва кућа која је саграђена у овој години од три које су планиране, а нови дом добиће и Драго Мирјанић из Нове Веси и Остоја Балабан из Кукуља. Осим три нове куће, за 11 чланова ће бити обезбијеђени пакети са грађевинским, електро и водоматеријалом за реновирање, адаптацију и доградњу постојећих стамбених објеката.

Један од оних кога су представници фонда обрадовали ових дана је и демобилисани борац прве категорије Ацо Микулић из Старог Мартинца, који је добио комплетан материјал за реновирање купатила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана