Србачки Дом здравља: Бољи услови на гинекологији

Д. Ј.
Србачки Дом здравља: Бољи услови на гинекологији

Србац - У Дому здравља Србац до краја овог мјесеца почеће да ради ново одјељење гинекологије које ће бити смјештено на трећем спрату ове установе.

Грађевински радови су при крају, а у току је инсталација опреме за рад амбуланте.

Гинеколошко одјељење се до сада налазило на спрату заједно са канцеларијама административних радника, што је нарушавало приватност жена које долазе на преглед.

Како би рад гинекологије био још бољи, набављен је најсавременији 3Д доплер ултразвучни апарат који је купљен новцем установе. Стигла су и три клима-уређаја која су обезбиједили Православна црквена општина Србац, Исламска заједница из Кобаша и њемачка компанија "Хипп". 

- С обзиром на то да је одјељење смјештено у поткровљу, клима-уређаји ће бити од велике користи. Жељели смо да помогнемо женама да имају још боље услове за прегледе. Надам се да ће се у будућности рађати више дјеце, јер нас је све мање - рекао је протонамјесник Жељко Сарић који је са директором Дома здравља Сашом Јовичићем обишао радове.

Јовичић је казао да је ова установа у посљедње три године опремила готово све медицинске службе, и то највећим дијелом уштедама у пословању. Стигли су биохемијски апарати за лабораторијске претраге, два ултразвучна апарата и мобилни ултразвук, холтери за кардиоваскуларне болести и возило за превоз пацијената на дијализу у Лакташе.

- Опремили смо амбуланте породичне медицине по мјесним заједницама и пустили у рад амбуланту у Ћукалима након скоро двије деценије. У плану је градња амбуланте у Разбоју, а инвестиција ће износити око 450.000 КМ. Очекујемо помоћ Свјетске банке и ресорног министарства - казао је Јовичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана