Србачка библиотека планира манифестације: Руске обичаје приближавају младима

Д. Ј.
Србачка библиотека планира манифестације: Руске обичаје приближавају младима

СРБАЦ - Центар за изучавање руског језика, који дјелује при Народној библиотеци у Српцу, планира у фебруару наредне године да организује Дане руског филма у сарадњи са Амбасадом Руске Федерације у БиХ.

Директор библиотеке Бранко Савановић каже да ће акценат бити стављен на упознавање ученика основне школе са руским обичајима и традицијом кроз приказивање анимираних, дјечијих и документарних филмова.

- Предвиђена је и сарадња ОШ “Јован Јовановић Змај” са једном основном школом из Руске Федерације уз организовање манифестације посвећене Дану побједе над фашизмом. Ученици ће путем видео-сарадње рецитовати родољубиву поезију својих земаља - рекао је Савановић.

Додаје да ће србачка библиотека расписати конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове на тему Дана побједе над фашизмом, а Амбасада Руске Федерације ће обезбиједити поклоне за награђене радове.

- На недавном састанку са савјетником Амбасаде Руске Федерације Јуријом Пичугином договорена је и посјета делегације амбасаде и организовање манифестације на којој би био приказан филм о природним љепотама или вјерским објектима у Русији са пратећом изложбом, а одржаће се и предавање на исту тему - рекао је Савановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана