Србац: За студентске стипендије 90.000 КМ

Срна
Foto: Илустрација

СРБАЦ- Општина Србац расписала је конкурс за додјелу студентских стипендија за школску 2021/2022. годину, а за ове намјене у општинском буџету је предвиђено 90.000 КМ, као и прошле године.

Пријаве са потребном документацијом предају се у Општинској управи, а рок за подношење захтјева је 4. фебруар.

Стипендије у мјесечном износу од по 100 КМ и у трајању од седам мјесеци биће додијељене према социјалном статусу, за постдипломске студије и за остале студенте, речено је Срни у Општинској управи.

Право на стипендију према социјалном статусу могу остварити редовно уписани студенти прве и виших година студија свих високошколских установа, који испуњавају један од посебних услова - да су дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти без родитељског старања, студенти прве године студија из породица са четворо и више дјеце, студенти чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица.

Право на стипендију за постдипломске студије могу остварити редовно уписани први пут студенти постдипломских студија који се воде на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске.

Право на стипендије за остале студенте могу остварити редовно уписани први пут, студенти друге и виших година студија свих високошколских установа, ученици вуковци и ученик генерације Центра средњих школа "Петар Кочић" Србац у 2021. години.

Студенти могу остварити право на стипендију само по једном основу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана