Србац: Власт не поштује одлуке суда

Ц. М.
Србац: Власт не поштује одлуке суда

Србац - Општински одбор СНСД-а Србац саопштио је јуче да се власт у овој општини оглушила о судско рјешење којим је наложена примопредаја власти, јер не позива новоизабраног предсједника Скупштине општине Горана Гаврановића да преузме дужност.

Смијењени скупштински функционери Зоран Ђукић и Драгица Вранић су у више наврата одбили да предају фотеље због чега је Министарство управе и локалне самоуправе РС поднијело тужбу и затражило примопредају власти судским путем.

- Рјешење Окружног суда је стигло 20. јула, али је локална власт поново одбила да преда мандате и ставила се у позицију да тумачи и спроводи одлуке по властитим правилима. Нису чак ни информисали новог предсједника и секретара о судском рјешењу. Сматрамо да је то незаконит и недемократски чин и тражићемо да што прије буде испоштована одлука суда како би скупштина могла да настави нормалан рад - навео је србачки СНСД-е.

Подсјетили су да је нова скупштинска већина, коју чине СНСД-е и ДНС легитимно изабрала нове функционере и да је опозиција без иједног аргумента блокирала рад законодавне власти, што је резултирало тиме да се сједнице не одржавају више од три мјесеца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана