Србац: Слијепи и слабовиди добили боље услове за дружење

Д. Ј.
Србац: Слијепи и слабовиди добили боље услове за дружење

СРБАЦ - Слијепи и слабовиди из Српца су отварањем нове канцеларије у овој општини након више деценија добили адекватан простор за дружење и окупљање.

Секретар Општинске организације слијепих и слабовидих Санела Жујић рекла је да им је помоћ у обезбјеђивању нових просторија, које се налазе у тржном центру Хиперкорт, пружила општина Србац.

Уз помоћ донатора, поред техничке опреме, добили су и шаховске табле прилагођене за ову категорију, тако да ће њихови чланови овдје радо проводити слободно вријеме.

- Велика предност је што се нови простор налази на првом спрату. То је за нас олакшање, јер морамо савладати мање степеница у односу на претходну просторију у којој смо боравили. У једној од ранијих канцеларија нисмо имали ни мокри чвор, што довољно говори у каквим смо условима радили - рекла је Жујићева.

Предсједник Савеза слијепих РС Бранко Сузић је рекао да је својим ангажманом србачка организација потврдила добар рејтинг на републичком нивоу, јер је тренутно рангирана на десетом мјесту од 22 сличне организације у Српској.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана