Србац: Ромске породице селе у нове куће

Д. Ј.
Србац: Ромске породице селе у нове куће

Србац - У Црнаји код Српца почела је изградња двије куће за ромске породице, а до краја јуна биће санирано шест кућа за припаднике ове националне мањине.

Вриједност пројекта је 144.000 марака, од чега ће Министарство за људска права и избјеглице обезбиједити 120.000, а општина 24.000 КМ, уз пратећу документацију и надзор над извођењем радова.

Радове је обишао предсједник Скупштине општине Зоран Ђукић који је искористио прилику да ромским породицама честита предстојећи Свјетски дан Рома који ће бити обиљежен сутра.

- Срећна сам што ћу коначно добити кров над главом и имати нормалне услове за живот са братом Мехмедом и трогодишњим сином Игором. Незапослена сам, а брат ради повремено за надницу, и не можемо сами да изградимо кућу. Остаје нам само да некако обезбиједимо новац за намјештај и прикључак на струју и воду - рекла је Јасмина Хускић.

Новој кући се радује и петочлана породица Биљане Џаферовић који истичу да им је посебно драго што ће троје малољетне дјеце добити своју собу и купатило, јер су до сада живјели у тешким условима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана