Србац: Почела трка за стипендије

Д. Ј.
Србац: Почела трка за стипендије

СРБАЦ - За стипендирање србачких студената у овој школској години ће из општинског буџета бити издвојено 90.000 КМ, а сви заинтересовани могу од данас до 4. фебруара да се пријаве на јавни оглас који је расписао начелник општине Млађан Драгосављевић.

Стипендије за постдипломске студије су намијењене студентима који су редовно уписани, први пут, на постдипломске студије и воде се на евиденцији Завода за запошљавање Републике Српске, а којима ће једнократно бити исплаћено 700 КМ.

- Право на стипендију према социјалном статусу могу остварити редовно уписани студенти, прве и виших година студија који спадају у категорију дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студенти без родитељског старања, студенти прве године студија из породица са четворо и више дјеце, студенти чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студенти са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица - рекао је Драгосављевић. Овим студентима биће исплаћене стипендије у седам рата по 100 КМ, а исти износ добиће и редовни студенти друге и виших година студија државних и приватних факултета.

- И ове године омогућићемо стипендије ученицима вуковцима и ученику генерације Центра средњих школа “Петар Кочић” - рекао је Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана