Србац: Палим борцима из Кобаша подижу споменик

Д. Ј.
Србац: Палим борцима из Кобаша подижу споменик

СРБАЦ - Изградњом спомен-обиљежја у Кобашу за припаднике православне и исламске вјероисповијести, који су се борили као припадници Војске Републике Српске у протеклом рату, биће завршено подизање спомен-обиљежја за погинуле борце у свим мјесним заједницама на подручју Српца.

Ово је изјавио предсједник Борачке организације општине Србац Горан Плотан и додао да су већ кренули почетни радови које финансирају Министарство рада и борачко-инвалидске заштите РС, општина Србац и Борачка организација.

- Радови би требало ускоро да буду завршени, а након тога ћемо организовати освештање спомен-обиљежја - рекао је Плотан.

Предсједник комисије за споменике и спомен обиљежја Боривоје Врсајковић рекао је да је сагласност за изградњу спомен-обиљежја дала и Скупштина општине Србац.

- Донесена је одлука о изградњи, а одређена је земљишна парцела која је у непосредној близини основне школе - рекао је Врсајковић.

Начелник Одјељења за општу управу општине Србац Душко Митрић је рекао да су обезбијеђена додатна средства из ресорног министарства за санацију спомен-обиљежја у Српцу.

- У плану је реконструкција централног спомен-обиљежја које је подигнуто прије деценију и по, а ови радови ће такође почети ускоро - рекао је Митрић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана