Србац: Пакетићи измамили осмијех стотинама малишана

Д. Ј.
Србац: Пакетићи измамили осмијех стотинама малишана

СРБАЦ - Епидемиолошка ситуација није спријечила да и ове године радост празника осјети више од 400 србачких малишана, који су добили поклон пакетиће од јавних предузећа и установа, те омладинских организација.

Највише њих је подијељено у склопу хуманитарне акције “Један слаткиш - једно дијете”, коју већ 16 година организује НВО “Миленијум”, у сарадњи са Центром за социјални рад, Црвеним крстом, Удружењем грађана “Ц.Е.З.А.Р.” и Савјетом ученика Центра средњих школа “Петар Кочић”.

Извршна директорица “Миленијума” Санела Видовић каже да је пакетиће добило 228 малишана из породица слабијег имовног стања те са потешкоћама у развоју.

- Многи од њих не би добили пакетић да нема наше акције и зато смо дали све од себе да је не прекидамо и поред тешког периода који нас је задесио - истакла је Видовићева.

Због пандемије је изостала и традиционална Дјечија нова година, али је за дјецу узраста до седам година јуче организована додјела пакетића на градском тргу, које је обезбиједила општина Србац.

- Организовали смо долазак родитеља са дјецом у мањим групама, а пакетиће су преузимали уз прописану дистанцу - рекао је начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић.

Изостао је и новогодишњи концерт у организацији Удружења грађана “Ц.Е.З.А.Р.”, али је пакетиће добило 70 полазника њихове школе енглеског језика, секције малих креативаца, хип-хопа и ритмичке гимнастике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана