Србац: Одстријелили шакала у близини вртића

Д. Ј.
Србац: Одстријелили шакала у близини вртића

СРБАЦ - Када је са пријатељима из ловачке групе “Голуб” кренуо протеклог викенда у лов на предаторе, србачки ловац Велибор Петковић није ни сањао да ће одстријелити шакала у ужем градском језгру, на свега 300 метара од вртића.

Петковић, који је члан Ловачког удружења “Срна” из Српца, каже да се кретао са пријатељима шумовитим подручјем насеља Инађол, на самом улазу у град, када су спазили не једног, већ чак два шакала.

- Кретали су се у пару и успјели смо веома брзо реаговати и устријелити једног, док је други, нажалост, побјегао. За не повјеровати је да су се кретали тако близу градског подручја јер се у близини налази и најпрометнија србачка улица - рекао је Петковић.

Предсједник удружења “Срна” Горан Савановић честитао је колегама ловцима из ове ловачке групе, који су у акцији одстријелили и двије лисице.

- Ради се о искусним ловцима који су показали да имају не само оштро око већ и добру процјену да би предатора могло бити и на самом градском подручју. Похвалио бих и ловачку секцију из Кобаша, која је протеклог викенда организовала хајку у којој је ловац Мехмед Коњуховац такође одстријелио једног шакала - рекао је Савановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана