Србац: Обновом путева уштеђено 200.000 КМ

Д. Ј.
Србац: Обновом путева уштеђено 200.000 КМ

Србац - Инжењеријски батаљон Оружаних снага БиХ завршио је прву фазу реконструкције путева у Српцу, чиме је у буџету општине остварена уштеда од око 200.000 марака.

Оружане снаге су одрадиле 22 од укупно уговорена 44 дана, а у овом периоду су санирали макадамске путеве у Кукуљама, Лилићу, Разбоју Љевчанском, Кладарима, Бајинцима, Дугом Пољу, Малим Ситнешима и једном дијелу пута од манастира Осовица до Горње Лепенице.

- Извезено је око девет кубика шљунка и већина путева је доведена у квалитетно стање, тако да се саобраћај преко њих одвија безбједно. Радови су привремено обустављени због блокаде рачуна општине, јер нисмо у могућности да плаћамо гориво и друге обавезе, али ће бити настављени на прољеће - рекао је начелник општине Драго Ћирић.

Он је истакао да је уговорено додатних 15 дана, тако да ће Оружане снаге радити још најмање 37 дана у Српцу.

Према Ћирићевим ријечима, остварена је огромна уштеда јер би се ангажовањем грађевинских фирми за ове послове морало издвојити најмање 200.000 марака.

- Укупна вриједност свих радова износиће близу 600.000 марака, а трошкови општине не би требало да пређу 100.000 марака, јер се из буџета плаћа само гориво, мазиво, смјештај, храна и дневнице за војску. То је огромна уштеда - истакао је Ћирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана