Србац ново сједиште Волонтерског сервиса

Д. Ј.
Србац ново сједиште Волонтерског сервиса

СРБАЦ - Удружење грађана “Ц.Е.З.А.Р.” из Српца преузело је улогу секретаријата Волонтерског сервиса Републике Српске, чиме је добило привилегију да постане ново сједиште ове републичке организације, која постоји од 2014. године и у чијем саставу се налази 14 локалних волонтерских сервиса из цијеле Српске.

Функцију извршног директора у секретаријату у наредном периоду ће вршити Тања Шњегота, руководилац србачког удружења, које је Министарство породице, омладине и спорта РС прогласило за најбољег организатора волонтирања у Републици Српској у 2019. години.

- Резултати које смо остварили омогућили су нам да добијемо ову привилегију, која је истовремено и велика одговорност. Кроз базу локалног волонтерског сервиса у Српцу у протеклих десетак година је прошло око 400 волонтера. Прошле године активно их је било чак 180 који су учествовали у бројним активностима у Српцу и цијелој регији - рекла је Шњегота. Она очекује да ће србачко удружење дати велики допринос развоју и унапређењу Волонтерског сервиса РС, који је у претходних пет година имао више од 240.000 волонтерских сати и дао велики допринос цијелој друштвеној заједници, а нарочито рањивим категоријама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана