Србац: НДП из директорских фотеља критикује власт

Цвија Мркоњић
Србац: НДП из директорских фотеља критикује власт

Србац - Криза у односима између коалиционих партнера окупљених око начелника општине Србац Драге Ћирића продубљена је након што се Општински одбор НДП-а јавно оградио од свих негативних дешавања у општини у протеклих пола године.

У НДП-у истичу да се Србац налази у најдубљој економско-политичкој кризи у новијој историји.

- Она је дотакла сваког грађанина, а мимоишла само мали број оних који су ради очувања привилегија ставили општинске и републичке интересе у властиту заштиту. Уцјене, сплеткарења, реваншизам и злоупотреба друштвених ресурса који су постали наша свакодневица, никад неће бити облик политичког изражавања НДП-а. На овај начин не амнестирамо себе од одговорности коју са собом носи учешће у парламентарном животу општине од 2012. године, али не желимо да се оваква дешавања повезују са члановима НДП-а - каже се у саопштењу.

Ова партија је дио блока који је донедавно имао већину у србачком парламенту. Нову скупштинску већину формирали су СНСД и ДНС. Коалиција окупљена око Ћирића је у неколико наврата безуспјешно покушала да збије редове и поврати законодавну власт у своје руке, а послије избијања сукоба са НДП-ом то ће бити још теже.

Ћирић, који је управо из НДП-а прешао у СП, каже да је лицемјерно да они који су дио власти перу руке од одговорности.

- То нема везе са здравим разумом. Цијело вријеме су дио власти, а сада се ограђују од свега. Кадар НДП-а и даље сједи у директорским фотељама јавних предузећа и установа, а неки од њих су и начелници општинских одјељења. Никога од њих нису повукли, а износе оптужбе на рачун власти - рекао је Ћирић.

Он каже да кадар НДП-а искључиво гледа своју корист.

- Када треба примити плату и страначки запошљавати људе, тада им власт није крива ни за шта. Зашто не повуку свој кадар ако им је толико лоше - истакао је Ћирић.

Према Ћирићевим ријечима, свако ко прочита саопштење за јавност НДП-а може између редова видјети да је то директан удар на њега.

- Ради се о реваншизму првог човјека србачког НДП-а Горана Ћосића, који се не може помирити са чињеницом да сам прешао у СП. Радимо на формирању нових органа СП-а и у року од мјесец биће одржана изборна конференција. Већ имамо велики број нових мјесних одбора, а до краја септембра ћемо завршити тај посао. Грађани све више прихватају политику коју води наша партија и мислим да ниједна странка на подручју србачке општине у овом тренутку не учлањује више нових чланова од СП-а - сматра Ћирић.

Ћосић одбацује Ћирићеве тврдње наводећи да он прича небулозе и да се не ради о удару на њега, него указивању на лошу ситуацију у Српцу.

- Приговорили смо и позицији и опозицији, јер ово што се дешава у посљедње вријеме није забиљежено у скоријој србачкој историји - истиче Ћосић и додаје да НДП осјећа одговорност према својим гласачима и грађанима Српца и да су морали нешто предузети како би били превазиђени проблеми са којима се општина суочава.

Скупштина у блокади

Скупштина општине Србац је у дугој блокади јер још није обављена примопредаја дужности између смијењеног предсједника Зорана Ђукића и новоизабраног Горана Гаврановића. Ђукић истиче да чекају одлуку Врховног суда РС за коју сматра да ће бити у његову корист.

Скупштина општине Србац

Власт - СНСД и ДНС

Опозиција - СП, ПДП, НДП и СДС

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана