Србац: Начелник одјељења смијењен због нерада

Анита Јанковић
Србац: Начелник одјељења смијењен због нерада

Србац - Начелник општине Србац Драго Ћирић уручио је отказ начелнику Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне дјелатности Зорану Ђурићу због, како тврди, вишегодишњег лошег рада.

Ћирић је недавно Ђурићу дао негативну оцјену рада другу годину заредом, баш као и начелнику Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Душану Симићу, који је за сада остао на свом радном мјесту.

Начелник Српца већ дуже вријеме није задовољан Ђурићевим радом, јер, како каже, не извршава радне задатке и самостално одлучује о расписивању тендера.

- У цијелом мандату свој посао није радио како треба, а јавне набавке и тендере није спроводио. Најновији примјер је изградња пута у селу Мали Ситнеши, гдје је требало да спроведе тендер за уклањање бетонских пропуста који из дворишта излазе на пут. Машине су дошле да копају пут, а тај бетон није био уклоњен - појашњава Ћирић.

Истиче да је отказ Ђурићу дао због вишегодишњег нерада, а да је пут у Малим Ситнешима само кап која је прелила чашу.

- Спремао сам се на пут за Пољску и замолио га да спроведе тај тендер, а када сам се вратио дочекао ме је неурађен посао. Кад сам га питао зашто, рекао је да није знао. Е кад не знаш, ево ти отказ - истакао је Ћирић.

Он је као један од примјера Ђурићевог нерада навео непоштовање налога републичке инспекције о санацији водопривредних објеката. Према Ћирићевим ријечима Ђурић овај посао није обавио на вријеме, па је општинска управа кажњена са 3.000, а начелник општине са 1.000 КМ.

- Спроводио је тендере тамо гдје је његова фирма могла радити, а остале је редовно опструисао. Њега за нерад нико не криви, већ мене, јер је начелник, побогу, одговоран за све. Е, па доста је - рекао је Ћирић.

Такође сматра да Ђурић више рачуна полаже свом партијском шефу у НДП-у него њему, као начелнику општине.

- Ђурића и Симића никада не бих поставио за начелнике одјељења да то нису захтијевали коалициони партнери приликом подјеле власти. Они су ми наметнути, а грађани трпе због њиховог неодговорног рада - каже Ћирић и додаје да ако се сличне грешке догоде и Симићу и њему слиједи отказ.

С друге стране, Ђурић каже да неће сједити скрштених руку, те да ће ангажовати адвоката да би оповргао Ћирићеве наводе који су довели до престанка радног односа.

Додаје да га је за шефа одјељења именовала Скупштина општине, која га једино може разријешити дужности, те да је то разлог више да потражи правду на суду.

- Отказ ми је дао због мог наводно лошег рада, иако сматрам да сам врло часно, одговорно и поштено радио тај посао. Откако Скупштина не ради, начелник заводи диктатуру и лично сам од њега доживио свакаква понижења и увреде. Чак је од мене тражио и спровођење противзаконитих радњи - жали се Ђурић.

Истиче да је имао једну негативну оцјену за рад, а не двије, како тврди Ћирић.

- Знам само за једну, јер ми друга никада није уручена и та друга је фалсификат. Сви службеници из мог одјељења су оцијењени да су добро и одлично обављали свој посао, а ја, који сам руководио њима, негативно, па гдје је ту логика - пита се Ђурић.

Трпе и рукометаши

Зоран Ђурић обавља и функцију предсједника Рукометног клуба Србац, за који такође тврди да је протеклих година био у немилости начелника. Он истиче да се новац за рад клуба исплаћује на кашичицу, због чега немају квалитетне услове за такмичење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана