Србац: Малишани догодине у новом вртићу

Д. Ј.
Србац: Малишани догодине у новом вртићу

СРБАЦ - Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић и директор фирме “Ехта-Р” из Дервенте Драгољуб Ћустић потписали су јуче уговор о завршетку изградње и опремања новог објекта вртића у Српцу.

За другу фазу радова биће издвојено 1.230.000 КМ, а средства ће обезбиједити Влада РС. У првој фази уложено је око 850.000 КМ. Наставак изградње очекује се за десетак дана, а уговорени рок је осам мјесеци.

- Планирана је израда фасаде, постављање столарије, увођење електро и водо инсталација и други радови. Ријеч је о озбиљној фирми и не сумњам да ће квалитет и рокови бити испоштовани - рекао је Драгосављевић.

Он је истакао да наставак изградње није могао почети раније јер је један од понуђача уложио жалбу, која је на крају одбачена.

- То је утицало да изгубимо драгоцјено вријеме. Вјерујем ипак да ћемо прије надолазеће зиме успјети да завршимо добар дио посла - истакао је Драгосављевић.

Ћустић је изразио жељу да у Српцу и регији буде још више оваквих пројеката који ће допринијети побољшању наталитета.

- Надам се да ће се на овим просторима рађати више дјеце. Очекујем да ће већ у идућој школској години малишани боравити у новим просторијама вртића - рекао је Ћустић.

Нови вртић гради се на површини од 1.687 квадратних метара и моћи ће примити око 200 дјеце. Имаће много боље услове за игру и образовање у односу на садашњи вртић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана