Србац: Локална каса у суфициту

Д. Ј.
Србац: Локална каса у суфициту

СРБАЦ - У првих шест мјесеци ове године остварен је суфицит у износу од 200.110 КМ што показује да је буџет општине Србац стабилан и да се све обавезе извршавају по плану, изјавила је начелница локалног Одјељења за финансије Зорица Стаменић.

Остварена буџетска средства износила су 6,65 милиона КМ или 48 одсто од годишњег плана, а буџетска потрошња 6,45 милиона КМ или 47 одсто.

- Највећим дијелом се ради о пореским и непореским приходима који су износили 5,5 милиона КМ, а остало се углавном односи на примитке за зграду за младе брачне парове од корисника станова, примитке од продаје општинског земљишта и трансфере од ресорних министарстава за социјалну заштиту, суфинансирање дефицитарних занимања и манифестација - рекла је Стаменићева.

Додаје да су средства за исплату дугова намјенски трошена и закључно са 30. јуном ове године дугорочне обавезе износиле су 7,88 милиона КМ, а годину дана раније 8,79 милиона, док су такође смањене и краткорочне обавезе за око 200.000 КМ у протеклих шест мјесеци и тренутно износе 2,55 милиона КМ.

- У посљедњих седам година дугорочне обавезе су смањене за чак 7,27 милиона КМ, а краткорочне обавезе за 4,24 милиона КМ - истакла је Стаменићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана