Србац: Јунацима из цртаћа обрадовала дјецу

Д. Ј.
Србац: Јунацима из цртаћа обрадовала дјецу

Србац - Александра Новаковић (19) обрадовала је више од 40 дјеце са хендикепом украсивши њихово удружење у Српцу јунацима из цртаних филмова.

Ова студенткиња прве године педагогије у Бањалуци пренијела је на зидове ликове Микија Мауса, Душка Дугоушка, Спужва Боба и птичице Твити, готово у оригиналу, иако прије тога није имала никаквог додира са професионалним сликарством.

- Још од малих ногу сам вољела сликати из хобија. Изразила сам жељу да волонтирам у Центру за дјецу са посебним потребама и тако искористим свој таленат да уљепшам њихов простор. Драго ми је што им се свидјело - каже Новаковићева.

У осликавању користи тонере за бојење зидова. Нема неку посебну технику, довољно је само да "скенира" погледом фотографију цртаног јунака, а онда је вјерно пренесе на зид.

- Наш центар је добио сасвим другу димензију и изгледа много топлије, а дјеца су пресрећна. На нашу молбу, Александра је осликала и лого удружења који краси улаз у нашу установу. Ради се о стварно великом таленту - рекла је предсједник Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама "Извор", Мира Татић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана