Србац: Извору донирали 1.380 евра

Д. Ј.
Србац: Извору донирали 1.380 евра

Србац - Хуманисти из Шпајера прикупили су 1.380 евра за опремање новоизграђеног Центра за дјецу са посебним потребама у Српцу.

Помоћ је Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама "Извор" уручио познати србачки хуманиста Војко Алексић који је радни вијек провео у овом њемачком граду.

- Причао сам нашим земљацима у Шпајеру како је у Српцу изграђен предиван објекат за боравак дјеце са одређеном врстом хендикепа. Тада је Слободан Пејић покренуо акцију којој се одазвало доста људи. Они су на овај начин хтјели показати да дјеца нису сама са својим проблемима - рекао је Алексић, који је лани донирао 270 евра за набавку новогодишњих и божићних пакета за малишане из "Извора".

Предсједник удружења "Извор" Мира Татић рекла је да ће новац бити намијењен за куповину "бобат" каде за подводну масажу дјеце, а њена вриједност је 20.000 марака.

- Немамо довољно новца за ово помагало па позивамо и друге хуманисте да нам помогну како бисмо га у догледно вријеме набавили и тако олакшали терапије - рекла је Татићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана