Србац: Изложба скулптура и промоција књиге посвећене имену општине

Д. Ј.
Србац: Изложба скулптура и промоција књиге посвећене имену општине

СРБАЦ - Изложбом дрвених скулптура Ранка Кресојевића из Повелича под називом “Мој дрвљеник из природе” и промоцијом књиге “Србац - монографски записи”, сутра ће бити обиљежена 89. годишњица откако је Србац добио име које данас носи.

Организатори културних догађаја су општина Србац, Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” и Центар за културу и спорт Србац.

Изложба скулптура биће отворена у Дому културе “Угљеша Којадиновић”, а на њој ће бити представљено више од 60 скулптура које су израдиле вјеште руке пензионера Ранка Кресојевића, великог заљубљеника у природу.

- Ранко је прве скулптуре израдио прије више од шест деценија, а направио их је близу 500. Ово му је друга изложба коју организује у Српцу, а међу скулптурама ће се моћи видјети и популарни Вучко, маскота Олимпијских игара у Сарајеву 1984 - рекао је секретар србачке “Просвјете” Ранко Шарић.

Након изложбе, у сали Скупштине општине Србац биће промовисана монографија “Србац - монографски записи”.

- Књига је написана на 428 страница и обилује са 369 фотографија, бројним документима, илустрацијама и разноврсним подацима који датирају још од римског доба - рекао је Шарић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана