Србац: Гаврановић тражи скупштински печат

Ц. М.
Србац: Гаврановић тражи скупштински печат

Србац - Новоизабрани предсједник Скупштине општине (СО) Србац Горан Гаврановић затражио је јуче од бившег предсједника Зорана Ђукића да му преда скупштински печат и омогући пуноважност скупштинских одлука усвојених на прошлонедјељној сједници.

- Све усвојене одлуке биће достављене Министарству управе и локалне самоуправе РС, у чијој је надлежности да ријеши настали проблем - истакао је Гаврановић, који у Скупштини дјелује као одборник СНСД-а.

Он је вољом већине од 13 одборника СНСД-а и ДНС-а изабран за новог предсједника СО, док је за потпредсједника именован одборник СНСД-а Теодор Стојковић, а за секретара СО Слађана Шкрбић из исте партије.

На сједници је покренут поступак за опозив начелника Српца Драге Ћирића, који не признаје усвојене одлуке и није присуствовао овом засједању заједно са седам одборника НДП-а, ПДП-а и СП-а, као и два одборника СДС-а, док су преостала два одборника СДС-а ипак учествовала у раду парламента.

- Њихове одлуке су ништавне јер сједница није била легална. Тражио сам одлагање јер нам нису доставили све материјале у законском року и незаконито су обавили смјене. Због тога ћемо тражити судску заштиту - рекао је Ђукић.

Он је јуче обављао редовне дужности на свом старом радном мјесту, баш као и смијењени секретар СО Драгица Вранић. Они су најавили да неће напуштати функције јер очекују позитиван исход жалби које ће упутити надлежним органима.

Сједница

Сједница србачког парламента прекинута је након свега 13 од 51 предвиђене тачке, а наставак је предвиђен у току ове или идуће седмице.

Од занимљивијих тачака које слиједе на распореду су приједлози за разрјешење замјеника начелника општине и начелника одјељења Административне службе општине Србац.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана