Србац: Формиран тим за дуел са московским шахистима

Д. Ј.
Србац: Формиран тим за дуел са московским шахистима

СРБАЦ - Међународни онлајн шаховски турнир у организацији Народне библиотеке Србац играће се у недјељу на 14 плоча, уз учешће домаћих и московских шахиста.

Директор библиотеке Бранко Савановић каже да ће домаћи тим чинити четири члана Шаховског клуба Србац, које ће предводити предсједник клуба Јово Гужвић и десет бањалучких шахиста на челу са предсједником Центра за унапређење и развој шаха “Гамбит” Немањом Шипком.

- Имали смо првобитну понуду пријатеља из Московског шаховског савеза да играмо на 50 плоча, али технички нисмо у могућности да то организујемо - рекао је Савановић и додао да ће у читаоници Народне библиотеке бити постављено 14 рачунара, а играће се око сат и по времена. За најуспјешније шахисте Московски шаховски савез је обезбиједио награде у виду пехара, медаља и диплома, које ће бити послане поштом.

- Овим спортским догађајем неформално ћемо озваничити почетак рада будућег Центра за изучавање руског језика у Српцу а званично отварање планирано је крајем априла - рекао је Савановић.

Покровитељ турнира је општина Србац а подршку је пружила и Амбасада Русије у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана