Србац: Дом културе на прољеће у новом руху

Д. Ј.
Србац: Дом културе на прољеће у новом руху

СРБАЦ - Центар за културу и спорт из Српца биће у октобру наредне године домаћин Фестивала омладинских позоришта РС, а до тада ће бити завршена реконструкција Дома културе, за шта ће бити издвојено 50.000 КМ.

Ово је изјавио директор Центра Радован Митраковић, који је рекао да ће фестивал бити одржан у организацији Асоцијације омладинских позоришта РС, а под покровитељством Министарства просвјете и културе РС, уз чију помоћ ће се обезбиједити средства за санацију.

- Концепт фестивала је такав да сваке године други град буде домаћин, а након његовог завршетка у мјесту гдје је одржан уложе се материјална средства у објекте културе или се оснажи једна позоришна група да настави самосталан рад. Будући да је Дом културе већ деценијама у лошем стању, одлучили смо да кроз овај пројекат извршимо његову потпуну реконструкцију - казао је Митраковић. Радови ће започети крајем ове године, а Дом културе ће већ на прољеће бити спреман за употребу.

- Планирамо да обезбиједимо ново озвучење, микрофоне и миксете за рад, ремонтујемо бину и урадимо нову носиву рампу на коју ће се поставити осам позоришних и четири концертна свјетла. Планирана је и изградња контролне собе са свим електро и управљачким инсталацијама - рекао је Митраковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана