Србац: ДНС појачан кадровима из СНСД-а

Анита Јанковић
Србац: ДНС појачан кадровима из СНСД-а

Србац - Ново руководство србачког ДНС-а појачало је своје редове са неколико чланова СНСД-а, међу којима је дојучерашњи потпредсједник Општинског одбора СНСД-а Жељка Дринић, али и Далиборка Лакић, која је годинама била у најужем руководству србачког Актива жена СНСД-а.

Неочекивани преласци услиједили су након што је предсједник ДНС-а Марко Павић распустио општински одбор ове партије у Српцу због лошег рада и именовао Милоша Будића за повјереника. Будић је такође био кадар СНСД-а, а прије неколико мјесеци узео је чланску карту ДНС-а.

Извор "Гласа" тврди да су мотиви за трансфере незадовољство појединих чланова, који нису могли наћи мјесто на одборничкој листи СНСД-а за локалне изборе. То је био главни разлог да промијене страначки дрес и обезбиједе мјесто на листи ДНС-а. Неки од њих су незадовољни и вођењем србачког СНСД-а у посљедњих пар година.

Највеће изненађење представља прелазак Дринићеве, која је уједно члан Младих социјалдемократа. Због свог залагања на лањском сабору СНСД-а ушла је и у Главни одбор ове партије. На питање због чега је напустила СНСД, Дринићева је кратко одговорила да не жели коментарисати прелаз у ДНС, истичући да су разлози личне природе.

У новом ДНС-у, како ствари стоје, неће бити мјеста за доскорашњег предсједника и одборника ове партије у локалном парламенту Љубу Ракића. Он каже да је ово најгори могући сценарио за ДНС и СНСД, будући да су коалициони партнери на државном нивоу.

- Поставља се питање да ли је то сад једна или двије странке, јер сви чланови новог ДНС-а, у ствари су били чланови СНСД-а. У Српцу више не постоји ДНС, то је СНСД у малом и сви нови чланови воде политику "црвених" - прича Ракић.

Он је истакао да док је био на челу ДНС-а у Српцу није дозвољавао сличне преласке, због чега је и смијењен.

- Не желим више бити дио ДНС-а, као ни 19 смијењених чланова који ће се са мном приклонити једној од партија - рекао је Ракић и додао да имају понуду три партије, Изворне СДС, Еколошке странке РС и треће која је најизвјеснија за приклоњење, али не желе откривати о коме је ријеч.

Ракић је до сада промијенио више партија.

Предсједник ОО СНСД-а и кандидат за начелника Млађен Драгосављевић каже да ова странка ради јединствено, те да се због два, три случаја не може говорити о осипању.

- Пар особа је због личних интереса поступило тако. Нови ДНС нема везе са СНСД-ом, бићемо с њима у коалицији, то није под знаком питања, али њихови чланови не раде за нас - рекао је он.

Очекује се да подршка новог ДНС-а Драгосављевићу неће доћи у питање, будући да су ове двије странке коалициони партнери на државном нивоу.

Циљ

Како ће изгледати нови ОО ДНС-а у Српцу још није познато, али се рачуна и на доласке кадрова из других партија.

"Глас" сазнаје да је циљ ДНС-а да има најмање једног до два одборника, што се у протекле четири године показало као кључни фактор у србачком парламенту, гдје је један глас одлучивао о скупштинској већини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана