Србац: Ђаци добили награде и научили извиђачке вјештине

Д. Ј.
Србац: Ђаци добили награде и научили извиђачке вјештине

СРБАЦ - Удружење грађана “Моје Ножичко” из Ножичког код Српца четврту годину заредом организовало је акцију “Најбољи ђак”, у оквиру које су наградили ученике из њиховог села који су остварили најбоље резултате у протеклој школској години.

Међу њима су ученице Гордана Малбашић, Лара Олењук, Јована Илић и Сара Чичић, које су завршиле подручну школу “Јован Јовановић Змај” у Ножичком.

Предсједник удружења Велимир Микулић рекао је да су награде од 200 КМ добили вуковци, а по 100 КМ одлични ученици.

- Међу наградама је било и друго допуњено издање монографије о Бану Милосављевићу, која је доста поучна - рекао је Микулић.

За основце је организовано и једнодневно дружење, а у посјети им је био и Одред извиђача “22. април” из Бањалуке, који је дјеци показао неколико вјежби, као што су сигнализација заставицама и расклапање шатора.

Члан извиђачког друштва Данијела Митрашиновић рекла је да су са задовољством прихватили позив да буду гости на дружењу у Ножичком.

- Боравак у природи је метода коју користимо да бисмо помогли дјеци да се социјализују и развијају, а упознали смо их са вјештинама које им могу бити од користи - рекла је Митрашиновићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана