Спријечено даље истицање хидрауличног уља у Врбању у Котор Варошу

Срна
Спријечено даље истицање хидрауличног уља у Врбању у Котор Варошу

КОТОР ВАРОШ - У насељу Стисле на подручју Котор Вароша, недалеко од мјеста на којем се гради мини хидроелектрана, појавила се нафтна мрља у ријеци Врбањи, а брзом интервенцијом техничке службе извођача радова спријечено је даље истицање хидрауличног уља.

По дојави мјештана јуче је извршен комунално-инспекцијски надзор над околностима појављивања нафтне мрље у водотоку ријеке Врбање на локалитету Стисле.

-Доласком на лице мјеста и детаљним прегледом ширег подручја водотока, гдје се у непосредној близини налази водозахват, констатовано је да је у простору градилишта мале хидроелектране Котор Варош дошло до квара на грађевинској машини која је вршила корекцију водотока - речено је Срни у

Одсјеку за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Котор Варош.

Установљено је да је дошло до пуцања хидрауличне цијеви и цурења мање количине хидрауличног уља. Брзом интервенцијом техничке службе извођача радова спријечено је даље истицање уља.

Одсјек за инспекцијске послове и комуналну полицију наложио је предузимање мјера на санацији онечишћеног подручја, које укључују евакуацију машине из водотока и избацивање пјешчаног садржаја.

Контролом о извршењу наложених мјера и радњи констатовано је да је извођач радова отклонио наложене мјере, те да нема елемената за даље испирање просуте количине уља и евентуалног загађења животне средине, навели су из Одсјека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана