Спорт и хуманост иду раме уз раме

Милијана Латиновић
Спорт и хуманост иду раме уз раме

ДРВАР - Заљубљеници у спорт свих узраста који су протеклог викенда имали прилику да се у Дрвару диве потписаним дресовима највећих фудбалских звијезда, од Пелеа, Марадоне, до Кунића и Борјана, дали су своје мало за помоћ једној породици у овој општини, чиме је ова изложба потврдила да спорт и хуманост иду раме уз раме.

Захваљујући амбасадору спорта РС Борису Врховцу, у Радничком дому у Дрвару је у оквиру “Музеја спорта” било изложено више од 300 реквизита из његове богате колекције. Врховац, који је и представник Хуманитарне организације “Заједно за живот” из Београда, истакао је за “Глас Српске” да су лутка обучена у опрему Новака Ђоковића, опроштајни дрес Дијега Марадоне, копачка Леа Месија те рукавица Мајкла Тајсона привукли највећу пажњу посјетилаца.

- Посебну радост видио сам у очима ђака који су дошли, не само из Дрвара већ и из Дринића, Босанског Петровца и Босанског Грахова. Улаз је био бесплатан, али смо поставили кутију за добровољни прилог, да свако да онолико колико жели. Захваљујући људима племенитог срца сакупљено је 600 марака - рекао је Врховац. Истакао је да је 500 марака донирано самохраној мајци Светлани Раца и њеној кћерки Катарини, које у тешким условима живе недалеко од центра Дрвара, док је 100 марака дато православној цркви у овој западнокрајишкој општини.

За Врховца и све људе добре воље Светлана, коју је љубав из Новог Сада довела у Дрвар, има само ријечи хвале. Након што јој је прије неколико година преминуо супруг Синиша, сама подиже кћерку Катарину, којој је са десет мјесеци оперисано срце и коју очекује још једна операција.

- Обрадовала нас је ова посјета. Никада нисмо ни од кога ништа тражиле. Велико хвала нашем свештенику Саши Црљићу и Борису - рекла је Светлана.

Протопрезвитер-ставрофор Саша Црљић рекао је да је свака помоћ породицама које тешко живе у овом крају добродошла.

- Светлана је захвална прије свега Богу, а онда и људима добре воље који су је посјетили. Катарини предајем вјеронауку у школи, она је веома умиљата дјевојчица - рекао је Црљић.

Подршка

Борис Врховац је истакао да је вијест о изложби у Дрвару за кратко вријеме одјекнула на друштвеним мрежама.

- Велико хвала спортистима који су послали поруке подршке, међу којима су Бора Милутиновић, Никола Карабатић, Милан Борјан, Киро Лазаров, Данијел Шарић и Емир Спахић - рекао је Врховац и додао да изложба на јесен путује у Београд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана