Споразум о заједничком дјеловању ДНС-а и Слободне странке Српске

срна
Foto: гс

БАЊАЛУКА - Предсједник ДНС-а Ненад Нешић и лидер Слободне странке Српске Лука Кецман потписали су данас у Бањалуци споразум о заједничком политичком дјеловању.

Након потписивања споразума, Нешић је рекао новинарима да су приоритет ДНС-а и Слободне странке Српске очување Републике Српске, привредни раст, досљедна примјена закона, привлачење инвестиција, те обраћање српској дијаспори широм свијета да помогне да се Српска "дигне на виши привредни ниво".

Нешић је захвалио Кецману што је у ДНС-у препознао искреног партнера и људе који су за досљедну примјену закона и политичку партију која се бори за очување Републике Српске.

Он је најавио да ће ДНС у наредном периоду овакве и сличне споразуме потписати са још неколико политичких странака, не желећи да открије о којим странкама је ријеч.

 Кецман је рекао новинарима да потписивање овог споразума значи да ће Слободна странка Српске у оним тачкама гдје се потпуно програмски и идеолошки подудара са ДНС-ом дјеловати заједнички.

Он сматра да је ово један од корака ка укрупњавању опозиционе политичке сцене и покушај да се на другачији начин уведе комуникација на "политичком небу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана