Спомен-подручје Доња Градина добило књигу о Јасеновцу из 1946. аутора Милка Рифера

Срна
Foto: Илустрација

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Држављанин Хрватске поклонио је Јавној установи Спомен-подручје Доња Градина издања о теми Јасеновца, међу којима се издваја књига Милка Рифера "Град мртвих - Јасеновац 1943" из 1946. године, рекла је Срни директор ове установе Тања Тулековић.

Она је подсјетила да је Спомен-подручје Доња Градина покренуло 2016. године иницијативу за прикупљање фотографија, докумената и предмета из Другог свјетског рата, која је наишла на јако добар одзив јавности.

"Прикупљен је значајан фонд материјала који ће бити кориштени у будућој сталној поставци Меморијалног музеја Доња Градина", навела је Тулековићева.

Она је истакла да је ову установу јуче посјетио држављанин Хрватске који је поклонио издања о теми Јасеновца, међу којима се издваја Риферова књига "Град мртвих - Јасеновац 1943" из 1946. године.

"Овом приликом желимо захвалити свима који су се прикључили нашој иницијативи и желимо и друге да охрабримо да нам се јаве", рекла је Тулековићева.

Она је позвала све становнике поткозарских општина и ширег подручја да, уколико посједују фотографије страдалих или предмете настале прије Другог свјетског рата или у току рата, јаве стручним радницима Спомен-подручја Доња Градина на телефон 052/446-030.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана