Шпирићи ишчекују нови дом

Дејан Јовичић
Шпирићи ишчекују нови дом

Србац - Петочлана породица Јове Шпирића из Старог Мартинца код Српца коначно ће ријешити своје стамбено питање захваљујући хуманим људима који им граде нову кућу.

Шпирићи живе у домаћинству које је протеклих година поплављено чак седам пута, због чега је постало неусловно за живот.

Иницијатор хуманитарне акције која носи назив “Кућа од срца” је мјештанин Дарко Ћетојевић, који је анимирао комшије, пријатеље и бројне донаторе како би изашли у сусрет овој породици која је током рата избјегла из Доњег Вакуфа.

- Они живе у плавном подручју Врбаса и стално се суочавају са елементарним непогодама које су оштетиле њихову кућу у толикој мјери да се више не може санирати. Како би се преселили, купили су плац и издвојили дио средстава за изградњу нове куће, али немају довољно новца да заврше посао сами, тако да смо им прискочили у помоћ - рекао је Ћетојевић.

Јово Шпирић је захвалан добрим људима који му помажу да обезбиједи егзистенцију за породицу.

И сам воли да мајсторише, тако да свакодневно ради на градилишту како би се што прије уселио у нови дом са супругом и троје малољетне дјеце.

- На радим нигдје и све што зарадим то су повремени послови у селу за које добијем дневницу. Супруга Рада је прије неколико мјесеци успјела добити посао у “Перутнини Птуј” у Повеличу, тако да нам је то једини извор прихода. Много хвала свима који су нам помогли јер ништа не бисмо направили сами. Издржавамо троје дјеце узраста од седам до 12 година, од којих двоје похађа школу у Старом Мартинцу, док једно путује у деветогодишњу школу у Ножичко - рекао је Јово.

Сви који су заинтересовани да помогну овој породици да у скорије вријеме усели у нову кућу могу се јавити на бројеве телефона 065/286-880 и 066/422-452.

Помоћ општине

Радови на новој кући Шпирића већ увелико трају, а међу донаторима је и општина Србац, која је помогла набавку грађевинског материјала.

- Издвојили смо донацију од 2.000 КМ, а по завршетку радова потрудићемо се да обезбиједимо одређена средства и за опремање куће - рекао је начелник Српца Млађан Драгосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана