Спектакл оркестра хармоника “Скај глори” на приједорском градском тргу

Танјуг
Спектакл оркестра хармоника “Скај глори” на приједорском градском тргу

ПРИЈЕДОР- Цјеловечерњи концерт на Тргу мајора Зорана Карлице у Приједор вечерас су одржали Милош Зец и оркестар хармоника “Скај глори”.

На репертоару су се нашле класичне композиције, свјетски поп рок хитови и савремена поп музика, а гости на сцени били су и професор гитаре Игор Мотл и женски камерни хор “А виста”.

“Пуно рада, труда и енергије уложено је у вечерашњи концерт што се могло видјети и по разноврсном реперотару”, рекао је Зец.

Он је додао да је оркестар “Скај глори” званично основан у априлу 2019. године, а већ у јулу су имали свој први наступ на тргу.

“Током короне смо радили онлајн и тако одржали екипу на окупу, а подмладили смо састав те оркестар сада броји 22 члана”, рекао је Зец.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је да је ово био још један музички спектакл у граду.

“Полажемо велику наду у њих јер нас они предстаављају широм Републике Српске и БиХ и град је подржао овај догађај јер младим људима треба дати наду и шансу да се покажу и докажу јер они су наша будућност”, рекао је Павловић.

Вечерашњи концерт одржан је у оквиру “Приједорског љета културе” које се наставља већ сугра у Музеју Козаре гдје ће бити отворена изложба са 7. бијенала акварела малог формата чији је организатор Галерија Студентског културног центра Нови Београд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана