СП Брод о ситуацији у Дому здравља: Политички интереси изнад интереса пацијената

ГС
СП Брод о ситуацији у Дому здравља: Политички интереси изнад интереса пацијената

БРОД - Након што је скупштинска већина општине Брод, како тврде у општинском одбору Социјалистичке партије, незаконито спровела именовање Игора Јеремића за вршиоца дужности Дома здравља Брод, нечасна поступања према доктору, специјалисти интерне медицине и Јеремићевом противкандидату, Саши Миличићу настављена су и у конкурсној процедури.

Приликом, како тврде у СП-у незаконитог, именовања Игора Јеремића, које је у међувремену и истекло, јер је крајем септембра прошао рок за спровођење поступка јавне конкуренције, није, како истичу у овом одбору, узето у обзир упозорење да постоји ризик да је пет одборника у сукобу интереса.

Предсједник скупштине општине Брод Александар Крушкоњић из СДС-а је, како се незванично сазнаје, одбио појединачно изјашњавање одборника о именовању вршиоца дужности Дома здравља у Броду и на тај начин Јеремићу, иначе кадру СПС-а, омогућио да и даље остане на челу ове здравствене институције, упркос чињеници да нема никаквог радног искуства у здравству.

С друге стране, љекар Саша Миличић у овој установи ради више од 12 година и награђен је за свој рад највишим општинским признањима.

 Миличић тврди да од именовања Јеремића почиње суноврат дома здравља и све то на штету пацијената. Истиче и да је приликом достављања законом прописане документације за Јавни конкурс за избор и именовање вршиоца дужности директора Јавне установе Дом здравља Брод био присиљен да исту достави уз допуну документације, у двије коверте.

-Конкурсом тражену документацију, осим потврде о радном стажу стеченом у Дому здравља Брод, доставио сам 28.октобра 2021. године. Онда су услиједиле опструкције и манипулације да не добијем потврду о радном стажу. Иако је вршилац дужности директора ЈЗУ Дом здравља Брод, иначе противкандидат на конкурсу, благовремено обавијештен и моја молба за издавање потврде је благовремено протоколисана, само сат времена прије истека рок за предају документације, канцеларија у којој се налазила моја радна документација је била закључана. Замјеници в.д. директора је наложено да не смије да потпише никакву потврду или увјерење које ја тражим, а моја потврда о радном стажу је однесена у пошту - тврди Миличић.

Након што је, сматра Миличић, политички опструисан да конкурише на мјесто вршиоца дужности директора Дома здравља у Броду, правду очекује од Комисије за избор и именовање директора ЈЗУ Дом здравља Брод. Међутим, комисију је одредио начелник општине Брод и кадар СДС-а, Зоран Видић.

Још актуелни вршилац дужности директора Дома здравља у Броду, Игор Јеремић је кадар СПС-а који је прије неколико дана званично приступио републичком  опозиционом политичком блоку који предводи Српска демократска странка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана