Соколац: Удружење "Подршка" приводи крају пројекат вриједан 19.650 КМ

Srna
Соколац: Удружење "Подршка" приводи крају пројекат вриједан 19.650 КМ

СОКОЛАЦ - Соколачко Удружење за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка" приводи крају пројекат "Заједно за љепши Соколац" вриједности 19.650 КМ, а уз подршку УНДП-а и општине.

 

Координатор пројекта Сњежана Башевић рекла је данас на конференцији за новинаре да се пројекат састоји од више активности - постављања дјечијих игралишта и клупа код локалног вртића, видео-надзора на том објекту и набавке разгласа за вођење спортских пројектних активности, те дјечијег игралишта код стадиона "Бара".

Она је навела да су организоване и 24 едукације из области екологије за дјецу, те у области спорта "Игре без граница" у децембру прошле године.

Башевићева је подсјетила да су у септембарској акцији чишћења града "Кад се наше руке сложе, све се може" учестовала укупно 634 лица, чланови "Подршке", ученици основне и средње школе, вртића и запослени у локалној управи.

Она је нагласила да ће "Подршка" у оквиру активности предвиђених овим пројектом до краја фебруара органитовати још једне "Игре без граница", чиме ће бити завршен пројекат "Заједно за љепши Соколац".

Пројекат "Заједно за љепши Соколац", у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану /РеЛОаД/, почео је 1. августа прошле године, а биће завршен 29. фебруара.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица захвалио је ЕУ, а посебно УНДП-у који већ низ година дјелује у овој локалној заједници, препознаје пројекте и намјере локалне управе.

Он је навео да се РеЛОаД, који финансира ЕУ, а реализује УНДП, већ двије године спроводи у овој локалној заједници и суфинансира 30 одсто средствима општине Соколац.

Бјелица је подсјетио да су на Сокоцу у 2018. реализована четири веома значајна пројекта за ову локалну заједницу укупне вриједности 88.000 КМ, уз учешће општине од 26.500 КМ.

"У 2019. години захваљујући РеЛоаД-у реализовано је пет пројеката укупне вриједности 111.000 КМ, од чега је 35.000 КМ учешће општине Соколац", нагласио је Бјелица.

Он је додао да је реализација тих пројеката још у току и да ће бити успјешно завршени до априла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана