Соколац: У Средњошколском центру још 20 слободних мјеста

Срна
Соколац: У Средњошколском центру још 20 слободних мјеста

СОКОЛАЦ - У Средњошколском центру "Василије Острошки" од 120 планираних, у прве разреде се до сада уписало 100 ученика, а 20 слободних мјеста има у два одјељења гимназије општег смјера, рекао је Срни директор ове установе Мирослав Максимовић.

Он је нагласио да се до 16. јула у први разред може уписати још седам ученика у гимназију општег смјера у школи на Сокоцу и 13 ученика у гимназију општег смјера у Подручној школи на Хан Пијеску.

Максимовић је навео да су попуњена сва мјеста у одјељењу гимназије рачунарско-информатичког смјера и у одјељењима за занимања, економски и шумарски техничар по 24 ученика у школи на Сокоцу.

Он каже да у одјељењу гимназије општег смјера до сада уписано 17 ученика и да има још седам слободних мјеста у одјељењу на Сокоцу, док је у Подручној школи на Хан Пијеску у одјељењу гимназије општег смјера уписано 11 ученика и има још 13 слободних мјеста.

"Највеће интересовање ученика било је за упис у гимназију рачунарско-информатичког смјера у школи на Сокоцу, а међу ученицима је јако популарно и занимање за економског техничара, што се показало приликом уписа у ову средњошколску установу", навео је директор Максимовић.

У оквиру Средњошколског центра "Василије Острошки" на Сокоцу дјелује и Подручна школа на Хан Пијеску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана