Соколац: Прикупљено 39 јединица крви

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- У акцији добровољног давања крви на Сокоцу данас је прикупљено 39 јединица те драгоцјене течности, које ће бити кориштене за потребе пацијената Болнице “Србија” у Источном Сарајеву, рекла је шеф Службе за трансфузију у овој здравственој установи Јелена Стојановић Лукић.

Она је изразила задовољство одзивом давалаца, истакавши да је ово трећа акција даровања крви од почетка године, у организацији Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

Лукићева је нагласила да су резерве крви у овој болници биле нешто смањене, подсјетивши да је јуче спроведена акција даровања крви припадника Министарства унутрашњих послова (МУП) Српске, те да ће данашњом активношћу на Сокоцу резерве бити попуњене.

Предсједник Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије Госпава Пејић рекла је Срни да је, укључујући јучерашњу активност у сарадњи са МУП-ом Српске, ово четврта успјешна акција у овој години.

Она је истакла да је акција у потпуности уклопљена у епидемиолошке мјере уз утврђену сатницу, како је било у протекле три-четири акције.

Пејићева је нагласила да у овој регионалној организацији сваке године изнова раде приступнице како би могли рачунати и на нове даваоце, подсјетивши да су прошле године у Удружењу добровољних давала крви Сарајевско-романијске регије имали 1.880 чланова, чиме су више него задовољни јер је то добар постотак на 63.000 становника регије.

Члан регионалног Удружења давалаца крви Младен Мачар, који је предједник Актива давалаца општине Соколац, рекао је да је задовољан што се за акцију пријавило 50 добровољних давалаца, те изразио захвалност особљу Службе за трансфузију и члановима соколачког Удружења грађана “Свети Василије Осторшки” који су данас били логистичка подршка и који су сами даривали крв.

Сокочанин Бојан Шиљак је први пут даровао крв на наговор брата Горана, који је данас 31. пут добровољно учествовао у акцији у жељи да помогне другима.

Обојица су позвали суграђане да се придруже породици хуманиста - давалаца уз поруку “Наше мало неком значи живот”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана