Соколац пред проглашењем стања елементарне непогоде

Срна
Соколац пред проглашењем стања елементарне непогоде

СОКОЛАЦ - На подручју општине Соколац, због снијега и вјетра, локална Зимска служба ради без престанка, али не стиже да очисти све правце и уколико се оваква ситуација настави мораћемо да прогласимо стање елементарне непогоде, рекао је Срни начелник општине Милован Бјелица.

Он је нагласио да је од синоћ механизација за чишћење локалних путева на терену и да на појединим вишим шумовитим подручјима ове општине машине пролазе и по два/три пута, због вјетра који непрестано наноси снијег на коловоз.

“У овом моменту је већ 20 машина за чишћење на терену и ми смо пред проглашењем ванредног или стања елементарне временске непогоде, уколико падавине не престану”, рекао је Бјелица.

Он је додао да има локалитета на подручју општине Соколац гдје је снијег око 60 центиметара и гдје треба оспособити локалне путеве да би се живот у овој локалној заједници одвијао редовно.

Бјелица је нагласио да је ангажована додатна механизација, те да локална Зимска служба ради на одржавању проходности свих приоритетних праваца у градском насељу, као и на сеоском подручју, гдје је често, и поред приоритетних праваца, неопходно реаговати на позив мјештана путем општинског Инфо пулта.

“Имали смо неколико позива да мјештани у удаљеним селима немају електрину енергију, да им је потребан љекарски преглед или да треба да иду на дијализу, те од произвођача млијека који морају да предају млијеко, па смо реаговали и помогли колико је у нашој могућности”, навео је Белица.

Он је изразио наду да ће у току ноћи локална Зимска служба обавити свој дио посла, са појачаним бројем машина за чишћење на терену, али да у овом тренутку забрињавају сњежне падавине и вјетар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана