Соколац: Највеће општинско признање уручено министру финансија Зори Видовић

Срна
Foto: Срна

СОКОЛАЦ- Највеће признање општине Соколац - Повеља општине уручена је министру финансија Републике Српске Зори Видовић за подршку у реализацији пројеката и помоћ буџету општине у вријеме пандемије.

Признање поводом Дана и крсне славе општине Соколац - Светог пророка Илије Видовићевој су уручили начелник општине Милован Бјелица и предсједник Скупштине општине Сретко Марјановић на поетској вечери "Стих и перо горе Романије", у организацији кабинета предсједника локалне Скупштине и соколачке Народне библиотеке.

Видовићева је рекла новинарима на Сокоцу да јој је велика част и задовољство што је примила Повељу општине Соколац са којом дуго сарађује, нагласивши да то није само њена заслуга, него опредјељење Владе Републике Српске да помогне свим општинама, па тако и Сокоцу.

Она је синоћ истакла да су из општине Соколац долазили прави пројекти са визијом, што је Влада препознала и подржала у границама могућности.

"То су људи који су пожртвовани и посвећени својој општини и због тога имају такав успјех. Ми из владиних институција помажемо и настојимо да помогнемо свим општинама у Српској", рекла је Видовићева и додала да се без те амбиције и љубави, што је код становника општине Соколац веома изражено, не може много урадити.

Бјелица је нагласио да је општина Соколац све вријеме имала подршку министра финансија Републике Српске и реализовала бројне пројекте и потребне стратегије, а што су препознали ресорна министарства и Тим за управљање пројектима у оквиру Министарства финансија.

"Високо на листи Тима за управљење пројектима су пројекти са подручја општине Соколац, међу којима је соларна електрана, градска кућа, рјешавање пословне и слободне зоне, као и пројект `ЦЕБ три` за свеобухватно рјешавање питања избјеглих и расељених", навео је Бјелица.

Одборници Скупштине општине донијели су на јулској сједници одлуку да Повеља ове општине буде додијељена министру финансија Републике Српске Зори Видовић за пружену подршку овој локалној заједници у реализацији пројеката и помоћ буџету општине у вријеме пандемије.

На свечаности поводом Дана и крсне славе општине и цркве на Сокоцу, остала општинска признања биће уручена данас, пет златних и четири сребрне плакете, те шест златних значки општине Соколац појединцима, једном удружењу и клубу који су се посебно истакли својим активностима у овој локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана