Социјалисти његују идеје борбе против фашизма

М. Л.
Социјалисти његују идеје борбе против фашизма

Фоча - Млади социјалисти обишли су Национални парк "Сутјеска" у Фочи и упознали природне љепоте и историјске вриједности тог подручја.

На Тјентишту су боравили млади из Регионалног одбора СП-а, који обухвата изборну јединицу три из Добоја. Одржан је и историјски час, а млади су обишли и гроб хероја битке на Сутјесци Саве Ковачевића. Предсједник Актива младих изборне јединице три Блашко Каурин рекао је да су ова мјеста веома значајна за младе, који треба да буду упознати са историјским чињеницама.

- Ово је мјесто гдје су вођене велике борбе против окупатора предвођених Њемачком, чије су снаге биле знатно бројније. У то вријеме је владала идеологија фашизма, план је био да буду убијени сви који не подржавају њихову идеју и не мисле као они. У том периоду створена је организација под окриљем Социјалистичке партије Југославије, која се супротставила окупатору. У свом циљу су успјели иако је њемачка војска била много бројнија - казао је Каурин и додао да симпатизери СП-а имају посебну потребу да његују идеје борбе против фашизма, обиљежавају битке и посјећују мјеста као што су Сутјеска.

Каурин је навео да је у Другом свјетском рату међу убијенима уз Јевреје и Јермене било највише Срба.

- Срби су увијек били на страни слободарског свијета, увијек се бранили и никада никога нису нападали. Историјске догађаје, а посебно оне који се односе на отпор фашизму не смијемо никада заборавити - казао је Каурин.

Предсједник Актива младих СП-а Андреа Дорић је рекла да подржава активности младих социјалиста.

Руководство младих је усагласило приједлоге активности за наредну изборну годину, а разговарано је о заступљености младих у органима власти и на листама странке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана