СНСД осудио инцидент у фочанској скупштини

Срна
СНСД осудио инцидент у фочанској скупштини

ФОЧА - Општински одбор СНСД-а Фоча осудио је инцидент у фочанској Скупштини општине у којем су, како наводи, одборници СДС-а Огњен Бодирога и Милорад Костић физички насрнули на одборника СНСД-а Милана Николића и нанијели му тјелесне повреде.

Из Одбора СНСД-а у Фочи су истакли да никакав притисак функционера СДС-а не смије утицати на рад органа гоњења, те нагласили да овакво вандалско понашање мора бити санкционисано и да свако мора сносити посљедице за своје понашање.

"Најоштрије осуђујемо јучерашња дешавања. Нажалост, већ дужи период дешавају се вербални сукоби и вербални обрачуни између појединих одборника, што се није могло ни сматрати нечим што ће кулминирати физичким обрачуном", наводе из фочанског СНСД-а.

Оваква дешавања, кажу, никоме не служе на част и шаљу лошу слику о Фочи, што није потребно никоме, јер, како су појаснили, Скупштина општине Фоча је локално законодавно тијело у којем би сви проблеми требало да се рјешавају демократски и културно, уз поштовање супротног мишљења.

Из фочанског СНСД-а су нагласили да је овим стављена тамна мрља на рад Скупштине општине, али се надају да ће у даљем раду бити поштован њен легитимитет и дигнитет и да се слични догађаји никад не смију поновити.

"Скупштина општине Фоча је орган у којем се доносе одлуке које су круцијалне за будућност нашег града и наших суграђана, а не полигон за рјешавање личних фрустрација и конфликата, те стога позивамо на одговорност све одборнике који то не могу или не желе да схвате да се придржавају правила цивилизоване комуникације, јер у супротном наносе штету како граду, тако и свим суграђанима", навели су из Општинског одбора СНСД-а у Фочи.

Везана вијест:Бабаљ тражи хитно пуштање из притвора: Ухапшени одборници СДС-а из Фоче

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана