СНСД и Уједињена Српска у Новом Граду потписали коалициони споразум

Срна
СНСД и Уједињена Српска у Новом Граду потписали коалициони споразум

НОВИ ГРАД - Предсједници општинских одбора Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ и Уједињене Српске Мирослав Дрљача и Весна Вајагић потписали су вечерас у Новом Граду коалициони споразум за предстојеће локалне изборе.

Дрљача је рекао да споразум подразумијева подршку кандидату СНСД-а за начелника општине, као и коалиционо дјеловање ове двије странке у локалном парламенту.

“Драго нам је да је Уједињена Српска у нашој екипи. У Новом Граду се трудимо да пресликамо коалицију са нивоа Републике Српске и да се боримо за циљеве који су прихватљиви већини грађана Новог Града”, рекао је Дрљача.

Он је истакао да ће СНСД, као најјача политичка партија у Новом Граду, имати кандидата за начелника општине.

“Желимо да направимо што ширу коалицију, да заједнички дефинишемо циљеве који су нам прихватљиви и да побољшамо ситуацију у Новом Граду”, навео је Дрљача.

Дрљача је напоменуо да су неки од проблема ове локалне заједнице најављена градња одлагалишта радиоактивног отпада на локацији Трговска гора, прекатегоризација граничном прелаза и други који се не рјешавају на локалном нивоу, али знатно утичу на живот грађана.

Вајагаћева је рекла да ће ова странка у Новом Граду подржати СНСД-овог кандидата за начелника општине.

“Овај споразум је значајан и драго нам је да ћемо бити дио истог тима”, рекла је Вајагаћева.

СНСД у Новом Граду раније је потписао коалиционе споразуме са Социјалистичком партијом и Клубом одборника “Заједно за Нови Град”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана