СНСД и СДС поново укрштају копља у Добоју

В. К. - К. Ћ.
СНСД и СДС поново укрштају копља у Добоју

Бањалука - За градоначелника Добоја на идућим локалним изборима највјероватније ће се борити кандидати СНСД-а и СДС-а иако позицију у тој трци мјеркају и у СП-у.

Лидер СДС-а Младен Босић изјавио је да је увјерен да ће неко из те странке бити кандидат за градоначелника Добоја иако процедура кандидовања још није на дневном реду.

И у СНСД-у сматрају да би они као највећа странка у владајућој коалицији у РС требало да дају кандидата за градоначелника, а избор пада на предсједника Градског одбора Владу Ђурђевића. Свјесни су да је СП отворено поручио да је Срђан Тодоровић њихов кандидат за градоначелника Добоја и наглашавају да још ништа није завршено и да су преговори у току.

Ниједан од два страначка блока још нису у већини локалних заједница усагласили ко ће гдје дати кандидата. Разговори су за сада уродили плодом у Сребреници гдје су српске странке удружено стале иза Младена Грујичића из СНСД-а.

- Ако побиједим, бићу начелник свих грађана - рекао је Грујичић.

Он је казао да изјава актуелног начелника Сребренице и кандидата за нови мандат Ћамила Дураковића да ће се Бошњаци исељавати ако начелник буде Србин нема смисла јер би, према тој логици, Срби сада требало да се исељавају.

- Та изјава нема смисла. Сребреница није ни српски ни бошњачки град - истакао је Грујичић.

Дураковић је поручио да би избор Грујичића био "пораз за жртве геноцида".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана