СНСД Бијељина: Скандалозан потез градоначелника да одбије сусрет са Пашалићем

Срна
СНСД Бијељина: Скандалозан потез градоначелника да одбије сусрет са Пашалићем

БИЈЕЉИНА - Градски одбор СНСД-а Бијељина сматра скандалозним поступак актуелног градоначелника Љубише Петровића, који је одбио да прими министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Бориса Пашалића, саопштено је из СНСД-а Бијељина.

Министар Пашалић, који је и члан Предсједништва СНСД-а, рекао је при сусрету с руководством Градског одбора ове странке да је Петровић игнорисао његов позив да заједно посјете локацију будућег насипа на ријеци Дрини у Јањи и да најаве један од највећих инфраструктурних пројеката вриједан 1,6 милиона евра.

"Кабинет градоначелника је о томе обавијештен у петак, 4. јуна, али није стигао никакав одговор, нити се градоначелник појавио у Јањи", рекао је Пашалић.

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Владимир Лазић каже да Семберци неће дозволити да градоначелник Бијељине изолује Семберију, јер је то, како је рекао, наставак политике која је била у интересу само групи моћника из СДС-а.

"Нама је потребна сарадња на свим нивоима власти, а игнорисати кључно министарство за овај крај, Министарство пољопривреде, сматрамо политичким дилетантизмом који Петровић свакодневно показује", рекао је Лазић.

Он истиче да изненађује то што су управо Петровић и његова породица већ деценијама корисници подстицајних средстава у пољопривреди и да добро зна колико су та средства значајна пољопривредницима.

"Од свих пореских обвезника који пуне буџет, милиони се издвајају за подстицаје у пољопривреди. Петровић би то да сакрије, као и плату коју узима из буџета који,
такође, пуне сви порески обвезници, без разлике на политичку припадност", рекао је Лазић.

Директор Аграрног фонда града Бијељина Златан Лазаревић осуђује овакав поступак градоначелника Петровића.

"С обзиром на актуелна дешавања око унапређења рада Аграрног фонда уз помоћ Владе Републике Српске, конкретно Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/, Гарантног фонда и Министарства пољопривреде Републике Српске, и разговора које сам водио о томе са градоначелником у протекле двије седмице, сматрам да није добро што данас није дошло до сусрета градоначелника и министра", навео је Лазаревић.

Он је изразио жаљење што градоначелник није препознао важност сусрета са министром Пашалићем, јер је Семберија пољопривредни крај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана