Сњежани Башевић потребна помоћ за трансплантацију бубрега

Срна
Сњежани Башевић потребна помоћ за трансплантацију бубрега

Соколац - Сокочанки Сњежани Башевић потребна је помоћ шире заједнице да би преко Отворене мреже што прије отишла на трансплантацију бубрега у Француску, за шта јој је потребно 100.000 КМ.

Она је у Сарајевско-романијској и горњедринској регији позната као хуманитарни радник, оснивач и предсједник Удружења за помоћ лицима са посебним потребама "Подршка" Соколац.


"Годинама сам помагала другима у невољи, прикупљала средства за лијечења и реализовала много пројеката кроз које сам помагала лицима са посебним потребама, сада је помоћ потребна мени", каже Сњежана.

Она се нада помоћи, како Министарства здравља, тако и Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

Сњежана има урођену обострану полицистозу бубрега, коју су она и њен покојни брат наслиједили од мајке, за шта је сазнала 1985. године, али се лавовски борила да побиједи болест.

Прошле седмице је почела да одлази на дијализу у Дијализни центар у Касиндолу, али тај вид терапије веома тешко подноси. Једина шанса је трансплантација бубрега, за шта јој је потребно 100.000 КМ.

Нема ближих сродника, а брат и мајка су јој умрли од исте болести.

"За почетак би ми било неопходно 50.000 КМ, да би могла прикупити све налазе и наћи се на листи чекања", каже Сњежана.

Средства за помоћ Сњежани Башевић, могу се уплаћивати на жиро рачун 5620128111736457 или на рачун Удружења "Подршка" 5620128064449248 НЛБ Развојна банка.

Од 1. до 31. маја у функцији ће бити и хуманитарни број 1413 чијим позивом грађани могу да дарују 1 КМ за лијечење Сњежане Башевић.

Удружење за помоћ лицима са инвалидитетом "Подршка" Соколац је хуманитарна невладина организација која кроз организовано пружање услуга и континуирано развијање свих облика едукативне, психо-социјалне и здравствене помоћи доприноси развоју психофизичких способности инвалидних лица и њихових породица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана