Сњежана Писарић по трећи пут најбољи спортиста Мркоњић Града

ГС
Сњежана Писарић по трећи пут најбољи спортиста Мркоњић Града

Атлетичарка Сњежана Писарић проглашена је вечерас за најбољег спортисту општине Мркоњић Град у 2023. години.

Друго мјесто припало је фудбалеру "Слободе" Предрагу Зекановићу, а треће члану Кошаркашког клуба (КК) "Младост" из Мркоњић Града Ђорђу Алексићу.

Писарићева, која је једна од најбољих маратонки у Републици Српској и БиХ, рекла је новинарима да јој ова награда, коју осваја по трећи пут, значи много.

"Имам обавезу да постижем што боље резултате и оправдам титулу коју освајам већ трећи пут", рекла је Писарићева, која је чланица Атлетског клуба "Маратон" из Брчког.

Она је навела да су њене награде добар показатељ за будуће генерације да се радом и трудом могу постићи резултати који превазилазе границе ове локалне заједнице.

Писарићева је захвалила општиниској управи на томе што унапређује спортске терене и брине за рад спортских клубова, али и појединаца.

Титула најуспјешнијег спортског клуба у прошлој години припала је КК "Младост“ Мркоњић Град који је освојио 11. мјесто у Првенству БиХ и играо је полуфинале Купа Републике Српске.

На приједлог стручног жирија у категорији истакнути спортски радници и спортисти у 2023. години постхумно су награђени Миладин Рмуш и Горан Љубоја.

За најбоље спортисте обезбијеђене су дипломе, пехари и новчане награде.

Проглашење најбољег спортисте општине Мркоњић Град једна је од манифестација које су организоване у оквиру обиљежавања 4. фебруара - Дана оптштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана