Снијег изазвао проблеме у саобраћају у Сребреници, већи број путева непроходан

Срна
Foto: срна

СРЕБРЕНИЦА - Снијег је на подручју Сребренице изазвао тешкоће у одвијању саобраћаја, већи број локалних и некатегорисаних путева је непроходан, али су екипе на терену и чисте путне правце.

Проблеме са проходности путева изазвале су интензивне сњежне падавине протекле двије ноћи. Већина локалних путева јуче је очишћена, а екипе су и данас на терену и чисте преостале неочишћене путне правце. На рашчишћавању ради механизација три фирме, које је општина ангажовала за зимско одржавање путева.

Очекује се да данас сви локални путни правци буду проходни, речено је на састанку Штаба одржаног проводом Дана цивилне заштите, 1. марта. Истакнуто је да снијег није изазвао друге проблеме. Снабдијевање становништва водом и струјом је уредно.

Телефонске и интернет везе функционишу, а чисти се снијег са тротоара у урбаном дијелу Сребренице. Једино постоји бојазан да снијег не поломи гране и причини штете на воћкама јер је мокар и тежак. Висина снијега у нижим дијеловима општине је осам, а у вишим предјелима од 20 до 25 центиметара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана