Снабдијевање стабилно, упркос енергетској кризи

Срна
Foto: Илустрација

ТРЕБИЊЕ - "Електропривреда Републике Српске" (ЕРС) ће, у условима енергетске кризе у свијету, обезбиједити стабилно и уредно снабдијевање електричном енергијом потрошача у Српској, рекли су Срни у том предузећу, одакле је грађанима упућен апел да током зиме рационално троше струју.

Из ЕРС-а су истакли да имају довољне количине струје у условима енергетске кризе у свијету, а очекује се и додатно повећање потрошње због почетка сезоне гријања.

 

Поновили су да цијена струје за домаћинства остаје иста, односно најнижа у региону и Европи, иако сви параметри и цијене сировина драстично расту посљедњих седмица.

 

"За сада не размишљамо о промјени цијене за домаћинства, односно грађане Републике Српске, али пратимо кретање цијена свих роба на тржишту и оне су многоструко увећане у пољедњих мјесец дана", наводе у Матичном предузећу.

 

Из ЕРС-а су апеловали да грађани рационално троше електричну енергију током зиме да би имали што мање рачуне за струју, али и да не би била преоптерећена дистрибутивна мрежа.

 

Када је ријеч о плаћању рачуна и измирењу дугова за електричну енергију, у том енергетском предузећу су навели давелики број грађана у Републици Српској редовно измирује своје обавезе, али има и одређен број купаца који то не чине редовно.

 

Због тога су позвали све купце да уредно измирују обавезе за утрошену електричну енергију да не би дошли у ситуацију да по искључењу, осим рачуна за утрошене киловате, додатно плаћају високе трошкове поновног укључења.

 

Из ЕРС-а су подсјетили да Дирекција за јавно снабдијевање електричном енергијом купаца након два неплаћена рачуна шаље обавјештење о обустави испоруке електричне енергије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана